Dansk

Book en behandling

Skab balance gennem ædelstenenes nærende kraft

Maharishi Ædelstenslysterapi (MLG) i nyhederne

Lys + ædelsten = lindring: Ny behandling søger sundhed gennem ædelsten

Radish
Maj 2010
af Linda Egenes

Da Jim Fairchild, en 58-årig universitetsprofessor, bestilte en behandling med Maharishi Ædelstenslysterapi, havde han ingen anelse om, at denne holistiske nye terapi ville give ham lindring for en alvorlig skade.

“Lige siden jeg som 3-årig blev kørt over af en bil, har jeg levet med konstante smerter og trykken i nakken,” siger han. “Som en følge deraf har jeg hele livet søgt lindring - konsulteret utallige kiropraktorer, massageterapeuter osv. Men intet virkede.” MERE

“Da jeg kom ud fra behandlingen, følte jeg næsten intet ubehag i nakken. Jeg ventede stilfærdigt på det uundgåelige, men smerten vendte ikke tilbage. Min nakke er ikke perfekt, men forskellen er påfaldende. Det forbavsende er, at under behandlingen følte jeg ikke noget særligt. Alligevel fik jeg på en eller anden måde lindring uden at havde bedt om det.”

Hvad er denne nye terapi, og hvordan fungerer den?

Ædelstenenes helbredende kraft

Rubiner. Safirer, Smaragder. Som de ældste og mest forfinede medlemmer af mineralriget har ædelsten længe været anvendt for deres helbredende kvaliteter. For årtusinder siden underviste den ayurvediske læge Charaka i, at ædelsten kan bruges til at forlænge livet samt fremme sundhed, velstand, lykke, karisma og fuldbyrdelse af ønsker. De ayurvediske tekster beskriver faktisk mantraer, ædelsten og urter som de tre fundamentale midler til at understøtte udviklingen af højere bevidsthedstilstande og et perfekt helbred.

Nu om dage er ædelstenenes helbredende kraft til rådighed i form af den økonomisk overkommelige nye metode Maharishi Ædelstenslysterapi, som anvendes på The Raj Maharishi Ayurveda Sundhedskursted i Fairfield, Iowa og på centre for Transcendental Meditation i hele USA samt over hele verden. I denne metode bliver den dybtgående velordnethed i tretten ædelstene, hver med deres egen krystalstruktur, stillet til rådighed for sindet og kroppen. Dette sker ved hjælp af “lysstrålere”, der projicerer blødt lys gennem ædelstenene.

Dr. Keith Wegman, en Maharishi Ædelstenslysterapi-behandler ved The Raj, forklarer: “Lysfrekvenserne tjener som bærere af ædelstenenes velordnede struktur. De er i samklang med subtile frekvenser i vores fysiologi og udløser dybtgående selv-helbredelse og selv-reparation.”

Gavnlige virkninger for helbredet og bevidsthedsudviklingen

I løbet af det seneste år har mere end 2.000 behandlinger med Maharishi Ædelstenslysterapi ved The Raj leveret stærke beviser på denne procedures langtidsvirkninger.

“Nogle har berettet om lindring af kroniske tilstande, som f.eks. mindsket angst og forbedret følelsesmæssig stabilitet, færre led-, muskel- og knogleproblemer, forbedret søvn og øget selv-udvikling,” sagde dr. Wegman. “Et seks måneder langt forskningsstudie bliver nu gennemført for at sætte tal på terapiens langtidsvirkninger.”

Resultaterne af Maharishi Ædelstenslysterapi er forskellige for hver person. En kvinde fra Montreal opnåede lindring af astma, mens Adile Esen fra Tyrkiet oplevede, at hendes følelser blev mere stabile.

“Følelsen af at blive næret og være i balance, kombineret med ro og klarhed, er fortsat,” siger hun. “Ud over a være blevet mere bevidst, åben og klar, har jeg erkendt, at selv i meget vanskelige situationer, der kunne have fået mig til at tvivle og skælve, er jeg forblevet rolig, som en perle på bunden af oceanet.”

Kombination af det ældgamle med moderne teknologi

Udstyret, der anvendes ved behandlinger med Maharishi Ædelstenslysterapi, er over en 30-årig periode blevet udviklet af prof. Joachim Roller, en tysk gemmolog, under direkte vejledning af Maharishi Mahesh Yogi, grundlæggeren af Transcendental Meditation og Maharishi Ayurveda. I 2007 fastlagde Maharishi de grundlæggende procedurer for terapien. Det følgende år afholdt prof. Roller og hans kone Iris deres første kursus for behandlere ved Maharishi European Research University i Holland.

“Ædelstene er krystalstrukturer, der er lige så gamle som vores planet,” forklarer dr. Wegman. “Deres iboende intelligens og velordnethed er i samklang med vores fysiologis iboende intelligens og velordnethed.”

Som afdøde astronom Carl Sagan sagde: “Vi er skabt af stjernerne.” Dermed mente han, at vores jord blev dannet af grundelementer som kulstof, kvælstof og ilt — elementer, der oprindeligt blev dannet i smelteovnene dybt i stjernernes indre, og som blev frigivet, da stjernerne eksploderede. Disse grundelementer udgjorde ikke kun grundlaget for vores planet og dens mineraler og ædelstene, men også for urterne og for menneskets liv på planeten.

Foruden grundstoffer som kulstof, kvælstof og ilt indeholder ædelstene sporelementer eller mineraler, der understøtter de biologiske processer, som er helt nødvendige for menneskeligt liv. F.eks. er jern nødvendigt for blodet og megnesium for musklerne. Andre sporelementer spiller en afgørende rolle for hormoners og enzymers funktion. Den menneskelige krop kan ikke producere disse sporelementer og behøver derfor at få dem fra ydre kilder såsom føde og mineraltilskud.

Sporelementer er ansvarlige for farven og kvaliteten af de forskellige ædelstene, dvs. ædelstenenes frekvens. F.eks. består gul safir ligesom andre ædelstene af silicium, men det er indholdet af krom, der er ansvarligt for den udprægede gule farve og den tilsvarende frekvens.

“Uden sporelementer ville alle ædelstene være farveløse,” forklarer dr. Wegman.

Dr. Wegman forklarer endvidere: “Maharishi Ædelstenslysterapi levendegør kroppens indre intelligens ved hjælp af ædelstenenes velordnethed og deres indhold af sporelementer. Ædelstenenes forskellige frekvenser forbedrer også kroppens evne til at optage sporelementer fra føde og vand samt genoprette orden i sind, krop og følelser. Det er endnu en fascinerende påmindelse om ædelstenenes balancerende og nærende kraft.”

Oprindelig trykt i Radish. Genoptrykt med tilladelse.

tilbage til toppen/begyndelsen

Maharishi Ædelstenslysterapi

Psykologi
18. juni 2012
af Jannie Sundgaard Kristensen

Ædelstene som via lys giver både fysisk og psykisk helbredelse! Jeg er noget skeptisk, da jeg møder op hos Eva Bergmann for at få min første behandling med ædelstenslysterapi. Men Eva er sød og let at snakke med. Vi taler sammen et stykke tid om løst og fast, hvordan jeg har det, og om der er noget særligt, jeg gerne vil fokusere på under behandlingen. Hun forklarer om behandlingen og kommer med mange eksempler på folk, som har fået det markant bedre efterfølgende, men frem for alt beskriver hun det som en tilstand af ro og stilhed i kroppen. Noget, der kommer indefra, og som ikke kan sammenlignes med noget andet.

Eva tester, hvilke ædelsten som virker på mig, ved at lyse mig i hånden med forskellige på skift. Da jeg lidt senere ligger på briksen med strålingsapparatet indstillet over mig, er det svært at finde ro. Jeg kæmper med tanker, om det hele er et stort fupnummer, og forsøger samtidig at være åben overfor, hvad som må komme. MERE

Men da jeg efter en halv time igen skal åbne øjnene, er det med en dejlig afslappet følelse i kroppen. Jeg strækker mig og opdager pludselig, at den stikkende spændingssmerte jeg har haft i flere dage under venstre skulderblad er forsvundet.

Eva smiler bare og siger, at det er helt normalt, det er ædelstenene som har hjulpet. Jeg går derfra med hjernen kørende på højtryk, for hvordan kan det lade sig gøre?

Smuk oplevelse

Dagen efter skal jeg have min anden behandling og er klart mere åben overfor ædelstenene og deres virkning, men stadig ikke uden skepsis. Og så har jeg den mest forunderlige og smukkes oplevelse! Jeg koncentrerer mig om at slappe af og bare flyde med og mærke min krop. Først fornemmer jeg smerter i maven og hovedet, ikke ubehageligt mere som en let trykken. Så dukker en række billeder pludselig frem på nethinden: Det er sommer, jeg befinder mig på en eng med min familie. Her er trygt og rart. Jeg vandrer langs en flod med min far (han døde for 15 år siden), og han fortæller mig gentagende gange, hvor stolt han er af mig, og hvor meget jeg betyder for ham. Jeg mærker en forløsning, varme og kærlighed, som jeg aldrig har følt før. En følelse af at blive sat fri. Billederne forsvinder langsomt og er væk, da Eva kommer tilbage. Jeg fortæller hende om min oplevelse og græder - ikke af sorg, men af glæde og forløsning.

Dyb indre fred

Jeg var til en tredje behandling nogle uger efter. Her var ingen skepsis, men heller ikke en forventning om at skulle opleve noget lignende. Eva forklarede, at ingen behandlinger er ens, det handler om at mærke, hvor man er den pågældende dag og bare lade sig flyde med. Ved min sidste behandling oplevede jeg en dyb ro og stilhed i kroppen, som jeg aldrig har prøvet før. På en gang føltes min krop let som en fjer og tung som en betonklods. Bagefter var jeg afslappet, følte mig stærk og fuldstændig i balance og med en stor tillid til mig selv som menneske.

tilbage til toppen/begyndelsen

Ædelstensterapi: At kaste lys på helbredet

Maharishi Ædelstenslysterapi fremmer velbefindendet
Iowa Source magazine
Marts 2010
af Linda Egenes

Ved ædelstenslysterapi i The Raj i Fairfield, Iowa, sendes lys gennem ædelstene for at hjælpe med at genoprette balance og skabe helhed i kroppen.

Sidste forår fortalte en ven mig om en ny behandlingsform ved navn Maharishi Ædelstenslysterapi. “Det føles, som om du er badet i lys,” sagde hun. Udmattet efter at have rejst og af at tage mig at mine aldrende forældre om natten tænkte jeg, at et lysbad lød som den perfekte måde at komme tilbage på sporet. MERE

Senere samme uge befandt jeg mig i The Raj Maharishi Ayurveda Sundhedscenter i Fairfield, Iowa, hvor en behandler viste mig de tretten lysstrålere. Hun forklarede, at hver enkelt ædelstenstråler sender dæmpet lys gennem en forskellig ædelsten, og at hun ville bruge dem til at foretage en foreløbig vurdering.

Jeg lukkede øjnene, mens hun testede mine rektioner. Efter nogen tid følte jeg mig så meget i hvile, at jeg knap nok kunne tale. Jeg kom et øjeblik op til overfladen, da hun blidt sagde, “Nu vil vi begynde med behandlingen.”

Hun arrangerede instrumenterne i holdere over mig, således at mange ædelstene skinnede på min krop. Hvis diagnosen havde været så fredfyldt, hvordan ville så behandlingen føles? Et varmt lys spredte sig i bølger gennem hele min krop. Lyset kom ikke udefra, men inden i mig selv. Da behandlingen var forbi, bevægede jeg mig ikke i 40 minutter, nedsunket i en lyksalig tilstand. Jeg følte mig sprudlende og funklende indeni, som en diamant.

Ikke desto mindre var det resultaterne på langt sigt, der var endnu mere slående. Det var, som om lyset havde skyllet giftstoffer og træthed væk. Ni måneder senere har jeg stadigvæk mere energi end tidligere. Hvordan fungerer det, helt nøjagtigt?

Kombination af ældgammelt og moderne

Rubiner. Safirer. Smaragder. Som de ældste og mest forfinede medlemmer af mineralriget har ædelstene længe været anvendt på grund af deres helbredende kvaliteter. For årtusinder siden underviste den ayurvediske læge Charaka i, at ædelstene både kan anvendes til at forlænge livet samt til at fremme sundhed, velstand, lykke, karisma og opfyldelsen af ønsker. Faktisk beskriver ayurvediske tekster mantraer, ædelstene og urter som de tre fundamentale midler til udvikling af højere bevidsthedstilstande og et perefkt helbred.

Til orientering: Det udstyr, som anvendes ved behandlinger med Maharishi Ædelstenslysterapi, blev udviklet i løbet af en periode på 30 år af prof. Joachim Roller, en tysk gemolog, under direkte vejledning af Maharishi Mahesh Yogi, som grundlagde teknikken Transcendental Meditation. I 2007 fastlagde Maharishi de grundlæggende procedurer for behandlingen. Det følgende år afholdt prof. Roller og hans kone Iris det første kursus til uddannelse af behandlere ved Maharishi European Research University i Holland. Behandlingerne med Maharishi Ædelstenslysterapi ved The Raj i Fairfield og i TM-faciliteter overalt i verden gives udelukkende af uddannede behandlere.

Maharishi vejledte også prof. Roller ved udformningen af større, mere kraftfulde apparater, kærligt kaldet “Store Ædelstenstrålere”. De tretten store strålere indeholder 12 ædelstene hver, ialt 145 ædelstene, for at forstærke virkningen. The Raj er ét af kun to steder i verden, der tilbyder behandlinger med både store og almindelige ædelstenstrålere.

Eftersom jeg ikke fik behandling med store ædelstenstrålere, bad jeg dr. Keith Wegman, Maharishi Ædelstenslysterapi-behandler ved The Raj, om at forklare forskellen.

“De store ædelstenstrålere har en unik evne til at transformere enhver stivhed eller hindring for energiens bevægelse i fysiologien,” sagde han. “Transformationen er mere signifikant end med de almindelige strålere, fordi kroppen bliver neddykket i dybtgående kohærens. Alle kroppens frekvenser indretter sig på det.”

Dr. Wegman tilføjede: “Den mere kraftfulde orden, som de store strålere skaber, tager sig af enhver ubalance og genopretter balance i de områder, der tidligere var svage eller i farezonen.”

Hjælp for kroppens evne til at helbrede sig selv

Ifølge dr. Wegman virker Maharishi Ædelstenslysterapi som en katalysator for de selv-helbredelsesmekanismer, som ethvert menneske har, til at transformere manglende orden til en tilstand af naturlig orden, styrke og integritet. “Lyset, der stråler fra tretten fejlfrie ædelstene, er i samklang med kroppens subtile frekvenser og er en stor hjælp for dens evne til at reparere sig selv,” sagde han.

Resultaterne af Maharishi Ædelstenslysterapi er forskellige for hvert menneske. En kvinde fra Montreal fik lindring for astma, mens behandlingen for Eamon Edmonds fra Irland reparerede skader opstået ved biluheld for 48 år siden.

Adile Esen fra Tyrkiet sagde: “Den nærende og balancerende følelse sammen med ro og klarhed, som jeg i voksende grad oplevede både under og efter behandlingerne, er fortsat. Ud over at være blevet mere bevidst, åben og klar oplever jeg, at jeg, selv i meget vanskelige situationer der kunne have fået mig til at tvivle og sitre, er forblevet rolig, som en perle på oceanets bund.”

I løbet af det seneste år har de mere end 2.000 behandlinger, der er givet i The Raj, leveret stærke beviser på denne metodes gavnlige virkninger på længere sigt, sagde dr. Wegman. “Folk har berettet om lindring af kroniske lidelser, som f.eks. angst, og om forbedret følelsesmæssig stabilitet, færre led-, muskel- og knogleproblemer, forbedret søvn og øget selv-udvikling,” sagde han.

En igangværende undersøgelse af 6 måneders varighed har til formål at sætte tal på behandlingens virkninger på langt sigt.

Gik jeg glip af noget ved ikke at prøve de store ædelstenstrålere? Under alle omstændigheder er jeg nysgerrig. Jeg bliver nødt til at prøve dem. Ligesom mange mennesker, der nu planlægger regelmæssige behandlinger med Maharishi Ædelstenslysterapi, rækker jeg efter lyset.

For yderligere information om Maharishi Ædelstenslysterapi: tlf. 01-641-472-9580, lokal 6.

Original artikel fra tidsskriftet Iowa Source www.iowasource.com

tilbage til toppen/begyndelsen

My First Experience with Maharishi Light Therapy with Gems

Ugebladet Søndag
7. April 2013
af Elisabeth Wille

Jeg har døjet med dårlig ryg i mange år, og på det seneste har jeg haft problemer med det højre skulderblad. Det føles, som om der sidder en nerve i klemme. Samtidig har jeg rigtig meget om ørerne og når ikke altid at holde de pauser, jeg bør, så travlhedsniveauet er lidt for højt.

Jeg er noget skeptisk, da jeg møder op til min første ædelstenslysterapi, for alene ordet forekommer mig mere alternativt, end jeg lige synes, jeg er klar til. Men samtidig lyder det også smukt, og jeg er åben overfor, hvad det har at tilbyde, og det viser sig at være ikke så lidt. MERE

Eva Bergmann, der er den eneste i Skandinavien, der praktiserer den såkaldte Maharishi Ædelstenslysterapi, tester inden den første behandling, hvilke sten der er egnet til mig, og hvordan jeg reagerer på dem. Det sker ved at pege ædelstenene en ad gangen ned mod indersiden af min venstre hånd. Eva beder mig om at mærke efter, om der sker noget særligt ved de enkelte. De fleste af dem synes jeg er svære at mærke noget ved, men én får jeg decideret trykken i baghovedet af, og én giver en fornemmelse af, at min brystkasse udvider sig og pludselig kan rumme meget mere luft.

Eva samler informationer og beder mig så om at tage alle smykker af, slukke min mobil og lægge mig ned på madrassen. Jeg får et par varme tæpper på, og så bliver »apparatet« indstillet, så de 13 stråler fordeler sig fra den øverste del af brystkassen til underlivet.

Tiden går hurtigt

Da alt er klart, forklarer Eva mig, at jeg bare skal ligge og slappe af i 20 min. og lade de ting ske i min krop, som sker. Bare mærke dem, men ikke tage stilling til, hvorfor de er der. Og så forlader hun rummet.

Og der ligger jeg så og prøver at lukke øjnene og stille ind på min krop. Det føles rart, men 20 min. er altså lang tid – når jeg lige at tænke, inden den første fornemmelse melder sig. Jeg begynder simpelthen at smågrine. Det starter helt stille nede i maven, den der skønne fornemmelse af, at man bare må grine. Man kan ikke lade være, og så vokser det, så tårerne til sidst triller ned ad kinderne på mig. Mærkelig, men ret forrygende fornemmelse af ren og skær glæde. Efterfølgende mærker jeg, hvordan min spændingshovedpine, som efterhånden er min faste følgesvend hver morgen, langsomt forsvinder, og indimellem føles det, som om jeg “falder i søvn” ganske kort. Tiden går forbløffende hurtigt.

“Eva advarer mig om, at jeg godt kan gå hen og blive træt i løbet af dagen, men egentligt føles det nærmest, som om jeg har fået et skud energi, og jeg glæder mig faktisk til min næste behandling.”

Masser af energi

Anden gang snakker vi om, at jeg kan forsøge at sende tanker til de steder i kroppen, hvor jeg synes, der er behov for støtte. Min nakke f.eks. er godt låst, så det forsøger jeg, men når ikke så meget, før andre steder i min krop melder sig på banen. Lidt omkring halsen, en smule uro i maven og brystkassen, og jeg forsøger bare at acceptere fornemmelsen, som Eva har rådet mig til. På et tidspunkt dukker der et helt utroligt lys op for mit indre øje, som bare føles som den reneste energi. Igen går tiden ret hurtigt, og jeg føler mig utrolig veltilpas bagefter. Samme mønster omkring min energi gentager sig, og jeg føler nærmest, at jeg kan flytte huse den aften.

Tredje gang er jeg utrolig afslappet omkring konceptet. Min oprindelige skepsis og nervøsitet har fortaget sig, og jeg kan mærke, at jeg er helt rolig, da jeg lægger mig til rette. Og denne gang når jeg kun ganske kort at tænke på mine dårligdomme i nakke, skulder og knæ, før jeg oplever, at tiden er gået, og Eva er tilbage i rummet.

I ugerne efter lægger jeg mest mærke til at være fuld af ekstra energi og overskud, og jeg vil bestemt overveje at gentage succesen, for det var en spændende og meget lærerig oplevelse.

Ædelstenslysterapi er en effektiv ny behandling, der kombinerer urgammel vedisk viden om ædelstene med moderne teknologi. Ædelstenslysterapi skaber en blidt nærende indflydelse på de finere aspekter af sind og krop og opliver og styrker kroppens iboende intelligens. Lysbehandling har i mange år været udbredt på hospitaler og klinikker som accepteret behandling for mange humør- og søvnforstyrrelser, samt depression og nogle hudsygdomme. Men i modsætning til almindelig lysterapi, arbejder ædelstenslysterapi på et langt dybere niveau af sind og krop og bevidsthed.

Kilde: Eva Bergmann

Ekspert

Eva Bergmann, Bachelor of Art i kunst og i Science of Creative Intelligence fra Maharishi International University, Fairfield, Iowa USA. Er uddannet i Holland i at give ædelstenslysterapi, som den første i Skandinavien.

Læs mere på www.gemlight.dk